52 - En (35/365)

Lägg till bild
En ensam kråka på besök.
Faktiskt ännu mer ovanligt än stenknäcken som jag visade här. Korpar däremot, de brukar flyga över ibland. Och en och annan skata ser vi väl. Men kråkor, det är kanske stadsfåglar?

4 kommentarer:

  1. Onekligen en fågel.
    Jag är inte så bra på fåglar, men vad jag vet så är det gott om både kråkor och kajor i stan. Det är i alla fall vad mer fågelkunniga talat om för mig!

    SvaraRadera
  2. ja .. jag har inte sett någon kråka här på vårt "land" heller.. skator har jag sett.. men inte kråkor.. =) men saknar dem inte med deras kraa heller..=)
    ha det gott
    kramen

    SvaraRadera
  3. Jag tror kråkfåglarna och skatorna finns överallt där de kan hitta mat. Öppna locket på din soptunna så kommer det nog snart fler! ;-)

    Skämt å sido... Men det finns en bondgård en bit härifrån där de inte är så noga med var de slänger sitt skräp, och fy sjutton vilka flockar av kråkor det bitvis finns däromkring... :-/ Så man kan nog inte bara säga att de är stadsfåglar, men onkeligen så ligger ju de bästa soptipparna ofta i närheten av städer. <:-)

    Ha en fin fredag och trevlig helg! :-)

    SvaraRadera
  4. Kan absolut inte hjälpa till med nån kunnig fågelinfo...vet bara att de där stora mörka rackarna bryter sönder mina stackars små fruktträd som aldrig hinner växa och ge frukt. Så nu finns det cd skivor hängda i träden som jag hoppas kommer fungera som fågelskrämmor; jag vill inte ens ha EN ensam (stor) fågel i mina (små) träd!!

    SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och skriver en kommentar!