58 - Fjädrar (5/365)



Det är inte bara blåmesar som hittat till vår trädgård. Här fångade jag en talgoxe med alla fjädrar uppburrade för att få värmande luft mellan dunen. En riktig sötnos, tycker jag. Önskar att fotografen (jag) kunnat få med ögats blänk på fotot, men hon får väl träna eller köpa bättre utrustning.

8 kommentarer:

  1. Eller så får du kamofluera dig så du kan komma närmare ;-). Att fånga fåglar bra på bild är inte så lätt, har jag märkt av egen erfarenhet, de flyger ju bara man visar sig runt husknuten.

    SvaraRadera
  2. Blev ju bra denna pippi. Jag tycker annars det är såååå knepigt att fota dem. Hinner ju oftast flyga innan jag är redo ;-).

    SvaraRadera
  3. sicken dunboll... jag har hela framsidan, utanför köksfönstret fullt med talgoxar och blåmesar... men att försöka få dem på foto är lika med noll... de är så känsliga för förändringar.. räcker att vi rör oss innanför fönstret så flyger de.. =) men läckra är de..

    SvaraRadera
  4. Usch ja, stackars fåglar egentligen när det är kallt och dant väder... Fotot speglar verkligen den sinnesstämning som man kan förmoda att talgoxen befinner sej i. :-)

    Ett litet tips för att få fram mer detaljer och kanske även ögonblänk: Leta upp exponeringskompensationen och skruva upp den några steg! Så kameran släpper in lite extra med ljus under exponeringen. Vad använder du för kamera, förresten?

    SvaraRadera
  5. Oj, så där uppburrad har jag nog aldrig sett en mes förut. Det måste verkligen vara kallt för de små liven nu.

    SvaraRadera
  6. Den lilla talgoxen ser mjuk och go ut i sina duniga fjädrar. Ett bra foto i kylan. /Margareta

    SvaraRadera
  7. Så skoj du hann med att trycka av...de e svårt att få dem på bild.

    Ha en skön trettonhelg.

    SvaraRadera
  8. Ja det är ofta så att när man hittar något som går att utveckla med sin bild men ibland får man vara nöjd med det man fångat!

    SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och skriver en kommentar!